Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Βουλή ψήφισε «όχι» στη Χρυσή Αυγή

Με ευρεία πλειοψηφία και ηχηρή παραφωνία τη Ζ. Κωνσταντοπούλου πέρασε η αναστολή χρηματοδότησης του κόμματος

vouli

Αποφασιστικό μήνυμα κατά του ναζισμού έστειλε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η Βουλή με την υπερψήφιση της τροπολογίας για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης προς τη Χρυσή Αυγή.

Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 269 βουλευτές, με 235 να λένε «ναι» στο κλείσιμο της χρηματοδοτικής κάνουλας προς το κόμμα του προφυλακισμένου Ν. Μιχαλολιάκου και 34 από τους ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ και ανεξάρτητους βουλευτές να δηλώνουν «παρών».
Κόντρα στην επίσημη γραμμή της Κουμουνδούρου πήγε η Ζ. Κωνσταντοπούλου που δήλωσε «παρούσα», ενώ απουσία με νόημα ήταν αυτή του Μ. Γλέζου που διαφωνεί με την προσθήκη της τρομοκρατίας.

Ο Π. Λαφαζάνης υπερψήφισε παρά τις διαφωνίες του για να μην δώσει λαβή για παιχνίδια εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στους απόντες συγκαταλέγονται ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο Γ. Σταθάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ για λόγους υγείας, ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης και ο Απ. Κακλαμάνης από το ΠΑΣΟΚ. Απόντες και οι Ν. Κακλαμάνης, Ελ. Ράπτη και Αλ. Κοντός από τη ΝΔ, αλλά και ο Γ. Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι με δηλώσεις τους ανέφεραν πως εάν ήταν παρόντες θα στήριζαν την τροπολογία.
Από την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη με αίτημα του ΠΑΣΟΚ απείχε η Χρυσή Αυγή, για να μην νομιμοποιήσει –όπως ειπώθηκε- την παρανομία των κομμάτων του λεγόμενου συνταγματικού τόξου.

By