Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Νέα δολοφονία αφροαμερικανού από αστυνομικό

Θύμα ένας 18χρονος ένοπλος

Protests against shooting of Michael Brown continue

Με δεκαεφτά σφαίρες σκότωσε 18χρονο αφροαμερικανό αστυνομικός εκτός υπηρεσίας στο Σεντ Λούις του Μιζούρι, αναζοπυρώνοντας τις ταραχές που είχαν ξεσπάσει στην περιοχή μετά την δολοφονία του Μάικλ Μπράουν.

Ο αστυνομικός περιπολούσε για ιδιωτική εταιρία φύλαξης, καταδιώξε τον νεαρό και τον σκότωσε μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών.

Πριν από δύο μήνες, περιστατικό με θάνατο αφροαμερικανού από σφαίρες αστυνομικών στο προάστιο Φέργκιουσον είχε πυροδοτήσει εβδομάδες ταραχών. Ο Μάικλ Μπράουν, επίσης 18 ετών, ήταν άοπλος όταν είχε σκοτωθεί και ο αστυνομικός πιθανόν να αντιμετωπίσει κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Στο τελευταίο περιστατικό, ο αστυνομικός, ο οποίος έφερε τη στολή του, εντόπισε τρία άτομα τα οποία έτρεχαν να απομακρυνθούν από εκείνον στη γειτονιά Σο, όπως αναφέρει η αστυνομία. Ο 32χρονος ένστολος θεώρησε ότι ένας εκ των τριών έφερε όπλο και τους καταδίωξε, με αποτέλεσμα την ανταλλαγή πυρών.

Ο έφηβος πυροβόλησε κατά του αστυνομικού και εκείνος απάντησε στα πυρά, σκοτώνοντάς τον. Αμέσως μετά το περιστατικό στο σημείο συγκεντρώθηκε οργισμένο πλήθος που προκάλεσε ταραχές.

By