Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Τρομοκρατία είναι η δική σας κυβέρνηση»

Ένταση στη Βουλή για το αίτημα αποφυλάκισης Ξηρού με πρωταγωνίστρια την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Boulh

Άγριο καυγά προκάλεσε στη Βουλή η απόφαση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη και Βασιλικής Κατριβάνου να σταθούν στο πλευρό του Σάββα Ξηρού στο αίτημα αποφυλάκισης του.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συγχέει τα υπερασπιστικά δικαιώματα ενός κατηγορούμενου με την πράξη που έκανε, προκαλώντας την αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη από τη ΝΔ και του Κώστα Τριαντάφυλλου από το ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση στην υπόθεση του τρομοκράτη Ξηρού.

«Τρομοκρατία είναι η δική σας κυβέρνηση. Την μεγαλύτερη τρομοκρατία την ασκεί η δική σας κυβέρνηση Σε αυτή την χώρα κ. Τριαντάφυλλε κουκούλες δεν φόρεσε ποτέ η Αριστερά», υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο καυγάς δεν άργησε να «ανάψει».

Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος: «Είναι λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να μην διαχωρίζει τη θέση του από βουλευτές που καταθέτουν σε ανοικτές δίκες υπερασπιζόμενοι τους καταδικασθέντες για τρομοκρατία. Πρέπει να υπάρξει πολιτική καταδίκη ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή σε δολοφόνους. Δεν είναι δυνατόν με την ανοχή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να περνά στην κοινωνία η αντίληψη ότι η πολιτεία δεν τους συμπεριφέρεται με επιείκια όταν αυτοί δολοφονούσαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κρατήσει αποστάσεις και να καταδείξει ότι καταδικάζει».

Ζωή Κωνσταντοπούλου : «Ρίχνει λάδι στη φωτιά ο κύριος Τριαντάφυλλος».

Βασίλης Υψηλάντης: «Δεν ακούγεται τίποτα ούτε για Αξαρλιάν ούτε για Μπακογιάννη…»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Εμείς δεν πρόκειται να χάσουμε την ψυχραιμία μας. Αυτό που ειπώθηκε από τον κύριο Τριαντάφυλλο αν είχε ειπωθεί από άλλον θα είχαν σηκωθεί και τα έδρανα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει πολύ καλά που τοποθετείται. Δεν συγχαίει την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τις καταδίκες που βάλουν κατά της ζωής. Η τακτική ρίχνω λάδι στη φωτιά και στοχοποιώ κοινωνικούς πολιτικούς χώρους έχει οδηγήσει να φτάνει η κυβέρνηση να αναφέρεται σε ανθρώπους που έχουν αθωωθεί 5 φορές και να τους λένε τρομοκράτες».

Κωνσταντίνος Τριανταφύλλος: «Για τον κ. Ξηρό λέμε..»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Αυτή είναι προβοκατόρικη λογική. Βγήκε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τον κρατούμενο που αναφέρεστε και λέει ότι παραβιάζεται η ευρωπαϊκή σύμβαση με τις συνθήκες κράτησης του. Λέτε η χώρα να την παραβιάζει; Αυτή είναι λογική που θα μας βρει αντίθετους…»

Βασίλης Υψηλάντης: «Θέλουνε τους τρομοκράτες συμμάχους τους και είναι υπερασπιστές τους. Είναι ντροπή…»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Τη μεγαλύτερη τρομοκρατία στον ελληνικό λαό την ασκεί η κυβέρνηση. Αυτή η εμπρηστική δήλωση είναι απαράδεκτη, είναι ηθελημένα προβοκατόρικη. Εμείς ούτε στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα υποχωρήσουμε ούτε θα χάσουμε την πυξίδα μας. Σε αυτή την χώρα κουκούλες δεν φόρεσε ποτέ η Αριστερά. Αλλού αυτές οι αναφορές σε αυτούς που συμπράτεττε».

Βασίλης Υψηλάντης: «Είναι εμφυλοπολεμικές τακτικές αυτές που θέλει να επαναφέρει η κυρία Κωνσταντοπούλου. Τα θύματα της τρομοκρατίας δεν μπορούν να μιλήσουν…»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Σας όρισαν εσάς εκπρόσωπο τους; Αυτό το λαϊκισμό οι συνήγοροι των θυμάτων δεν τον είχαν ποτέ».

Βασίλης Υψηλάντης: «Εσείς λαϊκίζετε…»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Εσείς φέρατε την χώρα σε αυτή την κατάσταση…»

Βασίλης Υψηλάντης: «Μέχρι εκεί φτάνει το ηθικό πολιτισμικό σας δίκαιο…»

By