Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιτυχημένη η έξοδος της Πειραιώς στις διεθνείς αγορές

Υπερκαλύφθηκε έξι φορές η έκδοση τριετούς ομολόγου της Πειραιώς, που συγκέντρωσε 3 δισ. ευρώ

trapeza-peiraios-arxeio
Την ολοκλήρωση σήμερα με εξαιρετική επιτυχία της έκδοσης και διάθεσης στις διεθνείς αγορές, τριετούς ομολόγου κυρίου χρέους ποσού 500 εκατ. ευρώ για την άντληση μεσοπρόθεσμης ρευστότητας, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς. Το νέο ομόλογο είναι σταθερού επιτοκίου και φέρει ετήσιο τοκομερίδιο 5%.

Το βιβλίο προσφορών, που παρέμεινε ανοικτό για λίγες ώρες, συγκέντρωσε συνολικό ενδιαφέρον που ξεπέρασε τα 3 δισ. ευρώ (υπερκάλυψη 6 φορές). Συμμετείχαν 240 θεσμικοί επενδυτές προερχόμενοι από 25 χώρες, επιβεβαιώνοντας την απήχηση που είχε η έκδοση στο διεθνές επενδυτικό κοινό.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η έκδοση αυτή αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη των αγορών στην Τράπεζα Πειραιώς και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας καθώς αποτελεί το πρώτο ομόλογο κύριου χρέους ελληνικής τράπεζας που εκδίδεται από το 2009.

Μέσω αυτής της έκδοσης, η Τράπεζα Πειραιώς αποκτά εκ νέου πρόσβαση στις διεθνείς αγορές χρέους, διαφοροποιώντας τις πηγές ρευστότητάς της και ενισχύοντας το στόχο της να στηρίξει την ανάκαμψη της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

By