Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επεισόδια στην πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα (εικόνες και βίντεο)

Διαδηλωτές μετονόμασαν συμβολικά την οδό Παναγή Τσαλδάρη σε οδό αντιφασίστα Παύλου Φύσσα

fussa 3

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στην πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι. Πριν από λίγο ομάδες αναρχικών, οι οποίοι συμμετείχαν στο αρχικό σώμα της πορείας και στη συνέχεια αποκόπηκαν, έσπασαν βιτρίνες μαγαζιών στην οδό Σαλαμίνος και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμάτων.

poreia fussas-2

Αυτήν την ώρα σημειώνονται επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και ανδρών των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Σαλαμίνος, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας για τον Παύλο Φύσσα, άρχισαν να πέφτουν μολότοφ και δακρυγόνα από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι δεν είχαν σχέση με το κύριο μέρος της.

poreia fussas-3Οι συγκεντρωμένοι στην Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι ξεκίνησαν την πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα με αντιφασιστικά συνθήματα και πολύχρωμα μπαλόνια. Η πορεία αναμένεται να καταλήξει στην Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης στον Κορυδαλλό, όπου οι συμμετέχοντες θα αφήσουν τα μπαλόνια στον ουρανό.

Στην πορεία μνήμης συμμετέχουν μεταξύ των συγγενών και φίλων, σωματεία, αντιρατσιστικές οργανώσεις, το ΠΑΜΕ και οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία διαδηλωτές μετονόμασαν συμβολικά την οδό Παναγή Τσαλδάρη σε οδό αντιφασίστα Παύλου Φύσσα βάζοντας αυτοκόλλητα σε όλες τις πινακίδες κατά μήκος του δρόμου.

poreia fussas-1Το παρών στην πορεία μνήμης δίνει και ο πατέρας του 27χρονου Πακιστανού Λουκμαν Σεχζάντ φορώντας ένα πακιστανικό μαντήλι. Ο γιός του είχε δολοφονηθεί από τον Δ. Λιακόπουλο και τον Χρ. Στεργιόπουλο το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου του 2013 στα Κάτω Πετράλωνα.

Νωρίτερα στο Κερατσίνι πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Παύλου Φύσσα στο σημείο όπου ο 34χρονος μουσικός άφησε την τελευταία του πνοή.

[video_embed][/video_embed]

By