Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επαναληπτικές εκλογές σε Καισαριανή και Μάνδρα

Αποφάσισε το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας

dikastirio

Επαναληπτικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν στα εκλογικά τμήματα του Δήμου Καισαριανής και Μάνδρας Ειδυλλίας Αττικής, όπως αποφάσισε το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις δύο δικαστικές αποφάσεις, οι επαναληπτικές εκλογές πρέπει να διεξαχθούν μεταξύ του εκλεγέντος Δημάρχου Καισαριανής Γιώργιου Κοντόσταυλου που έλαβε 26,26% και του Ηλία Σταμέλου ο οποίος ισοψήφισε με τον πρώην Δήμαρχο Αντώνη Καμπάκα στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, ο οποίος πέρασε στον δεύτερο γύρο και αναμετρήθηκε με τον κ. Κοντόσταυλο.

Ο κ. Σταμέλος προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο ζητώντας να ακυρωθεί ο α” γύρος των εκλογών. Η αίτηση έγινε δεκτή αναγνωρίζοντας ένα ψηφοδέλτιο δικό του και ακυρώνοντας δύο του κ. Καμπάκα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανατραπεί η σειρά κατάταξης και να περάσει δεύτερος ο κ. Σταμέλος.

Να διεξαχθούν ξανά δημοτικές εκλογές και στον Δήμο Μάνδρας αποφάσισε το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο όπου προσέφυγαν η υποψήφια δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη και ο υποψήφιος Δήμαρχος Θανάσης Πανωλιάσκος, που στρεφόντουσαν κατά του επενεκλεγέντα Δήμαρχου Γεωργίου Δρίκου.

Τον τελευταίο λόγο για το αν θα γίνουν ή όχι επαναληπτικές εκλογές στους δύο Δήμους θα έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

By