Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επανέφερε τη ρύθμιση για ρατσιστικές βιαιοπραγίες ο Γρηγοράκος

Με την επίμαχη ρύθμιση που επανακατατέθηκε στο μεταναστευτικό νομοσχέδιο υπό το βάρος πιέσεων, όπως διέρρεαν στη Βουλή, αν και ελαφρώς τροποποιημένη, φαίνεται να διαφωνεί και το ΠΑΣΟΚ

vouli3

Πριν αλέκτωρ λαλήσει, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος επανέφερε ρύθμιση για ρατσιστικές βιαιοπραγίες που είχε αποσύρει νωρίτερα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την επίμαχη ρύθμιση που επανακατατέθηκε στο μεταναστευτικό νομοσχέδιο υπό το βάρος πιέσεων, όπως διέρρεαν στη Βουλή, αν και ελαφρώς τροποποιημένη, φαίνεται να διαφωνεί και το ΠΑΣΟΚ, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι η απόσυρση της είχε επικροτηθεί από τον εισηγητή του Κώστα Τριαντάφυλλο.

Σύμφωνα με τη νέα διατύπωση αν όργανο του κράτους καταγγελθεί ψευδώς για αδικήματα και η ψευδής καταγγελία τεκμηριωθεί μετά τη σχετική προκαταρκτική εξέταση με τη θέση της δικογραφίας στο αρχείο, ο καταγγέλλων δικάζεται με βάση όσα προβλέπονται στον ποινικό κώδικα με την αυτόφωρη διαδικασία. «Ως παρεπόμενη ποινή, στην περίπτωση αυτή, δύναται να επιβληθεί η απέλαση, άλλως ακολουθείται η διαδικασία της διοικητικής απέλασης», αναφέρεται.

Για αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να προστατεύσει όργανα της κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Λιμενικό Σώμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιδράσει και με την αρχική ρύθμιση, χαρακτηρίζοντας την ρατσιστική, τρομοκρατική και επικίνδυνη.

By