Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ακύρωσαν» την υποψηφιότητα Καρυπίδη

Απουσία Τσίπρα θα ληφθεί η τελική απόφαση από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Καρυπίδη

karipidis1

Οριστική λύση στην αμφιλεγόμενη υποψηφιότητα του Θεόδωρου Καρυπίδης για τη θέση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας αναζητεί αυτή την ώρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας διεξάγεται σε εκρηκτικό κλίμα, ωστόσο κατέληξαν στην οριστική άρση της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του Θόδωρου Καρυπίδη, οποίος από την πλευρά του θέλει να συνεχίσει ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Ουσιαστικά η απόφαση ελήφθη νωρίτερα σε σύσκεψη των στελεχών που ανήκουν στην πλειοψηφία, ενώ ήταν δεδομένη η άποψη της μειοψηφικής τάσης, της αριστερής πλατφόρμας δηλαδή, ότι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα πρέπει να ακυρωθεί – είχαν έτσι κι αλλιώς καταψηφίσει τη σχετική απόφαση της ΚΕ την περασμένη Κυριακή.

Η αναδίπλωση της ηγεσίας του κόμματος γίνεται με ομόφωνη απόφαση, που θα ανακοινωθεί μετά τη συνεδρίαση, ωστόσο η σύγκρουση μεταφέρεται πλέον στην υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη στην Πελοπόννησο για τον οποίο εκδηλώνεται σφοδρό κύμα αντιδράσεων.

Η αριστερή πτέρυγα του Πάνου Λαφαζάνη ζητεί και σε αυτή την περίπτωση να αρθεί η στήριξη, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινούνται στελέχη της πλειοψηφίας, που προέρχονται από την ΑΝΑΣΑ (π.χ. ο Π. Λάμπρου).

Το πρόβλημα στην περίπτωση Βουδούρη είναι ότι καταφθάνουν στην Κουμουνδούρου αποφάσεις τοπικών οργανώσεων, που ζητούν αλλαγή υποψηφίου. Μάλιστα όλες οι οργανώσεις που συνεδρίασαν αυτές τις ημέρες έλαβαν αρνητική απόφαση για τον κ. Βουδούρη, ενώ κάποιες, όπως η νομαρχιακή της Κορίνθου έστειλαν και εγγράφως την απόφασή τους.

Να αρθεί η στήριξη στον κ. Βουδούρη ζητούν και οι οργανώσεις της νεολαίας, παρότι αυτή ελέγχεται από τους προεδρικούς! Το μήνυμα που εισπράττει η Κουμουνδούρου είναι ότι ο κ. Βουδούρης δεν θα καταφέρει να συγκροτήσει ούτε ψηφοδέλτιο και γι’ αυτό ο προβληματισμός είναι έντονος.

Στηρίζουν Καρυπίδη στη Δ. Μακεδονία

Ωστόσο, η απόφαση από την Αθήνα έρχεται σε κόντρα με την απόφαση στην πατρίδα του Θεόδωρου Καρυπίδη, καθώς παρά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για το άτομο του, τα μέλη του Περιφερειακού Συντονιστικού οργάνου Δ. Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν, κατά πλειοψηφία, υπέρ της υποψηφιότητας του.

Από τα 12 παρόντα μέλη του Συντονιστικού, τα 9 τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας Καρυπίδη, στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση στην Κοζάνη, η οποία κράτησε πάνω από τρεις ώρες και συμμετείχαν ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας και ο υπεύθυνος του τομέα αυτοδιοίκησης του κόμματος Κώστας Πουλάκης. Οι δύο τελευταίοι είχαν συνάντηση και με τον Θ. Καρυπίδη, ενώ συνομίλησαν και με άλλα κομματικά στελέχη της περιοχής.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη είχαν μεταβεί στην Κοζάνη και ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βίτσας και ο Υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης Κ. Πουλάκης. Αρχικά είχε ληφθεί απόφαση για μετάβαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, προκειμένου να στηριχθεί η απόφαση του κόμματος, που συνάντησε πολλές αντιδράσεις στην Αθήνα. Παράλληλα, η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι τον πρότεινε στην Κεντρική Επιτροπή η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας.