Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ελάχιστο εγγυημένο… φιλολαϊκό προφιλ

Πιλοτική χορήγηση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος από τις αρχές του 2014 σε δύο περιφέρειες

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Της Όλγας Παναγιωτίδου

Να οικοδομήσει ένα περισσότερο φιλολαϊκό και κοινωνικό προφίλ επιχειρεί η κυβέρνηση, χορηγώντας πιλοτικά από τις αρχές του 2014 σε δύο περιοχές της χώρας το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Το ποσό των 20 εκατ. ευρώ που θα διατεθεί έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2014 με το οικονομικό επιτελείο να σημειώνει πως στόχος της κυβέρνησης είναι η διεύρυνση του σε όλη τη χώρα το 2015.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα το ποσό θα χρηματοδοτείται από το πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού. «Έχουμε διανύσει μια μεγάλη διαδρομή, προχωρήσαμε σε μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές που αποκατέστησαν την εγχώρια και διεθνή εμπιστοσύνη», είπε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι δείκτες της πραγματικής και χρηματοπιστωτικής οικονομίας παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση σε σχέση με πέρυσι.

«Είμαστε ακόμη σε ύφεση, αλλά αυτή μετριάζεται», είπε και χαρακτήρισε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αδήριτη αναγκαιότητα με κοινωνική διάσταση, αλλά και ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα για την οικοδόμηση ενός κράτους δικαίου. «Η χώρα είχε πολλές στρεβλώσεις που την έφεραν κοντά στην κατάρρευση, αλλά χάρη στις θυσίες των πολιτών απετράπη και πρέπει να δουλέψουμε συγκροτημένα και συντεταγμένα για να οικοδομήσουμε ένα κράτος δικαίου», ανέφερε ο Γ. Στουρνάρας.

Από την πλευρά του ο Γ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι η επιλογή των περιοχών που θα υπαχθούν στο πιλοτικό πρόγραμμα θα γίνει σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα με το ύψος και την διαδικασία να έχουν οριστεί έως το τέλος του χρόνου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By