Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ειδικός φρουρός συνελήφθη για εκβιασμό και δωροληψία

Ο 28χρνος ένστολος εκβίαζε ιδιοκτήτη συνεργείου να του δώσει 3.000 ευρώ

eidikos_frouros_567_355

Με τις κατηγορίες του εκβιασμού και της δωροληψίας συνελήφθη 28χρονος ειδικός φρουρός που αποσπούσε χρηματικά ποσά από ιδιοκτήτη συνεργείου μοτοσικλετών.

Ο ένστολος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον 41χρονο ιδιοκτήτη, όπως αναφέρει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ο αστυνομικός είχε αρχικά ζητήσει να του επισκευάσει δωρεάν την μοτοσικλέτα και στη συνέχεια απαίτησε εκβιαστικά 3.000 ευρώ, με το σκεπτικό ότι ο 41χρονος τού τα «όφειλε», καθώς τού πήγαινε πελάτες στο συνεργείο.

Όταν ο 41χρονος δεν υπάκουσε στις επιταγές του ενστόλου, εκείνος έκανε ψευδή καταγγελία για δήθεν κλεμμένες μοτοσικλέτες, που βρίσκονταν στο κατάστημά του. Όταν αποκαλύφθηκε το ψέμα του ξεκίνησε η έρευνα.

Χθες, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 41χρονος παρέδωσε στον ειδικό φρουρό το προσημειωμένο ποσό των 3.000 ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή του Πειραιά.

Η σύλληψη έγινε αμέσως μόλις ο ειδικός φρουρός παρέλαβε τα χρήματα αφού συντάχθηκε δικογραφία εναντίον του σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

By