Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Είμαι άμυαλος, δεν είμαι δολοφόνος» δηλώνει ο 18χρονος για το φονικό στη Μάνη

Αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι δεν πυροβόλησε, ούτε είπε στον φίλο του να πυροβολήσει

maniA

Στο φίλο του ρίχνει το βάρος της δολοφονίας ο 18χρονος κατηγορούμενος για το φονικό της Μάνης από τον Κάμπο, λέγοντας ότι oύτε πυροβόλησε, ούτε συναίνεσε στους πυροβολισμούς.

Στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα, σύμφωνα με το bloko.gr, ο 18χρονος δηλώνει αθώος,εκφράζει τη λύπη του και ζητά συγνώμη για το θάνατο των Κωνσταντίνου Σγούρου και Γιάννη Κομμάτη και αφού μιλάει για τον εαυτό του, για τη γνωριμία του με το ένα εκ των θυμάτων, περιγράφει καρέ καρέ τα όσα έγιναν τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Ο 18χρονος υποστήριξε ότι δεν είναι ούτε δολοφόνος, ούτε αδίστακτος κακοποιός και δήλωσε απλώς ένας σοκαρισμένος, φοβισμένος, ανώριμος και άμυαλος νέος 18 ετών, ενώ αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι δεν πυροβόλησε, ούτε είπε στον φίλο του να πυροβολήσει, ούτε είχε αποφασίσει εκ των προτέρων μαζί του να κάνει κάτι τέτοιο, ούτε και συναίνεσε για τους πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με τα όσα σημειώνει στο απολογητικό του υπόμνημα, ο 18χρονος γνώρισε τον Κωνσταντίνο Σγούρο πριν από ένα χρόνο σε γυμναστήριο της Καλαμάτας, ως γυμναστή που ετοιμάζει νέους για αγώνες μπόντι μπίλντιγκ. Αναφέρει μάλιστα, ότι είχε ακούσει από φίλους του ότι ο Σγούρος εμπορευόταν αναβολικά στεροειδή και επειδή επιθυμούσε και ο ίδιος να προετοιμαστεί για αγώνες μπόντι μπίλντινγκ του ζήτησε να τον εντάξει στην ομάδα του. «Μου είχε καταστήσει σαφές ότι, για να μπορέσει κανείς να γίνει ανταγωνιστικός και να φτάσει στο απαιτούμενο επίπεδο, η λήψη αναβολικών είναι μονόδρομος και μου δήλωσε ότι ο ίδιος είχε καταλήξει σε έναν ειδικό συνδυασμό αναβολικών που εξασφάλιζαν το επιθυμητό αποτέλεσμα σε σύντομο χρόνο», σημειώνει ο 18χρονος κατηγορώντας στη συνέχεια τον Κωνσταντίνο Σγούρο, ότι τον είχε καταστήσει έρμαιο των ουσιών και συνεπώς υποχείριο του ιδίου «διότι μόνον από αυτόν μπορούσαν να τις προμηθευτούν και αυτός καθόριζε ποιες ουσίες, με ποιο συνδυασμό και σε ποιες δοσολογίες έπρεπε να λαμβάνονται». Στη συνέχεια αναφέρει ότι ο Σγούρος εκμεταλλευόταν τη ματαιοδοξία και τις επιθυμίες των νέων, για να κερδίζει χρήματα από τη διακίνηση των ουσιών, αλλά και την προώθηση των ίδιων των αθλητών στους διαγωνισμούς, όπου διακυβεύονται οικονομικά συμφέροντα λόγω των επάθλων και των χορηγών εταιριών που παρασκευάζουν τα αναβολικά.

«Στην αρχή πλησίαζε τα θύματά του φιλικά, παρουσιαζόταν ως ειδήμων, κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους και σταδιακά τους οδηγούσε στην απόλυτη εξάρτηση, απομυζώντας τους οικονομικά», προσθέτει.

Παράλληλα, ο 18χρονος ανέφερε ότι στις συζητήσεις τους ο Σγούρος του είχε αναφέρει και άλλα πράγματα όπως ότι έχει πιστόλια και ότι ασχολείται με τα γρήγορα αυτοκίνητα και τις μηχανές, ενώ πάνω σε μια τέτοια συζήτηση ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία, προς χάριν εντυπωσιασμού όπως ισχυρίζεται, του είχε πει ότι θα μπορούσε να του βρει ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, μια δυνατότητα που δεν είχε, όπως ισχυρίζεται.

Ο 18χρονος από τον Κάμπο, όπως εξηγεί ο ίδιος αγόρασε για πρώτη φορά αναβολικά πριν από τέσσερις μήνες. Με 350 ευρώ ο Κωνσταντίνος Σγούρος του παρέδωσε ένα σακουλάκι με 100 χάπια περίπου. Πριν από λίγο καιρό, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα ο Σγούρος του είπε ότι μπορούσε να αρχίσει κάποια ενέσιμα σκευάσματα τα οποία θα μπορούσε να του προμηθεύσει έναντι 800 ευρώ, τα χρήματα δηλαδή που έγιναν η αφορμή για τη δολοφονία.

Ο 18χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία τού έδωσε τα 800 ευρώ, αλλά σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ο Σγούρος δεν του έδινε τα αναβολικά. Έπειτα από ανταλλαγή πολλών μηνυμάτων μέσω Facebook τα οποία δεν είχαν αποτέλεσμα, την περασμένη Δευτέρα και ενώ βρισκόταν στο σπίτι του με τον φίλο του, επίσης κατηγορούμενο για τη δολοφονία, τηλεφώνησε στον Σγούρο με την πρόφαση ότι δήθεν είχε βρει ένα κλεμμένο AUDI. Οπως τονίζει στο απολογητικό του υπόμνημα ο 18χρονος από τον Κάμπο αυτό που ουσιαστικά ήθελε ήταν να βρεθούν, για να τον πιέσει να του φέρει τα αναβολικά.

«Ύστερα από μια ώρα περίπου μου τηλεφώνησε από άγνωστο αριθμό και μου είπε να βρεθούμε στο πάρκο του Αλμυρού και μάλιστα με ρώτησε αν χρειαζόταν να φέρει και όπλο μαζί του, οπότε εγώ του είπα ότι δεν χρειαζόταν, αλλά μέσα μου υποψιάστηκα ότι αυτός θα το έφερνε ούτως ή άλλως», προσθέτει στο απολογητικό του υπόμνημα ο 18χρονος.

Στη συνέχεια περιγράφει τη συνάντησή τους λέγοντας ότι άρχισε να δημιουργείται ένταση μεταξύ τους όταν ρώτησε για τα αναβολικά. Σύμφωνα με τον 18χρονο μαζί με τον φίλο του αποχώρησαν, ωστόσο, ένα τηλεφώνημα του Σγούρου κατά τη διάρκεια του οποίου του ζήτησε να τα βρουν και ότι σε κάθε περίπτωση να δει το αυτοκίνητο που του είχε αναφέρει, είχε σαν αποτέλεσμα να κλειστεί ένα νέο ραντεβού στη γέφυρα της Κοσκάρακας.

«Ο Ν. (ο συγκατηγορούμενός του) αναλογιζόμενος ότι αυτοί οι δύο θηριώδεις άνδρες θα μπορούσαν να μας διαλύσουν και τους δύο με τα χέρια τους μόνο, με ρώτησε »αν γίνει κάτι, θα ρίξεις ή θα ρίξω;»», προσθέτει ο 18χρονος στο απολογητικό του σημείωμα περιγράφοντας τη δραματική βραδιά. Σημειώνεται ότι σε όλο το απολογητικό του υπόμνημα, ο 18χρονος περιγράφει τον Σγούρο και τον Κομμάτη ως δυο θηριώδεις ανθρώπους οι οποίοι θα μπορούσαν να σκοτώσουν ακόμη και με τα χέρια τους.

Σύμφωνα με τον 18χρονο, ο ίδιος απάντησε στην ερώτηση του φίλου του, λέγοντάς του ότι δεν μπορούσε να ρίξει «αφού δεν μπορούσα καν να κρατήσω την καραμπίνα στα χέρια μου, και εκείνος μου είπε εντάξει. Το νόημα αυτής της στιχομυθίας δεν ήταν να σκοτώσουμε τους ανθρώπους, αλλά να πυροβολήσει ο Νίκος εκφοβιστικά στον αέρα σε περίπτωση που ο Σγούρος και ο φίλος του αντιδρούσαν βίαια, όταν μάθαιναν την αλήθεια, διότι με τη σωματική τους δύναμη και μόνο θα μπορούσαν να μας σκοτώσουν με γυμνά χέρια, ακόμη και αν δεν είχαν όπλα μαζί τους. Εμείς βέβαια δεν ξέραμε στα σίγουρα αν έφεραν όπλα, αλλά υποψιαζόμαστε ότι μπορεί να είχαν και τελικώς απεδείχθη ότι έφεραν ένα μαχαίρι και ένα κλομπ στα τσαντάκια τους, τα οποία ήδη έχουν βρεθεί και κατασχεθεί από την αστυνομία ».

Λίγο πολύ στη συνέχεια ο 18χρονος περιγράφει τα όσα είναι ήδη γνωστά. Επειδή το μηχανάκι των Σγούρου-Κομμάτη δεν μπορούσε να συνεχίσει στο χωματόδρομο όπου καλά βρισκόταν το αυτοκίνητο, κατέβηκε από το αμάξι και πήγε μαζί τους με τα πόδια. Σε κάποια στιγμή, όπως ισχυρίζεται, ο Σγούρος του έπιασε το κεφάλι και το έβαλε ανάμεσα σε εκείνον και τον Κομμάτη. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο 18χρονος από τον Κάμπο, τότε άκουσε βήματα από πίσω, κοίταξε λοξά και είδε τον φίλο του να τους ακολουθεί με την καραμπίνα. Φοβισμένος, όπως ισχυρίζεται ότι ήταν κατάφερε να ξεφύγει και τότε ο φίλος του άρχισε να πυροβολεί προς τους Κομμάτη και Σγούρο.

By