Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει «whatever it takes» 

Με αυτή τη φράση, απάντησε ο Γ. Δραγασάκης σε ερώτημα για το τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που αντιμετωπίσει, ως κυβέρνηση, προβλήματα και δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους 

dragasakis 2

Με την φράση του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι «whatever it takes» δηλαδή «ό,τι χρειαστεί», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης σε ερώτημα για το τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που αντιμετωπίσει, ως κυβέρνηση, προβλήματα και δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Μιλώντας την Τρίτη σε πολιτική εκδήλωση ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί με δημοκρατικό τρόπο στον λαό, αφήνοντας εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

Υπενθυμίζεται πως ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, μιλώντας πρόσφατα στον ΣΚΑΪ, κατέστησε σαφές πως τυχόν προσφυγή σε δημοψήφισμα θα αφορά τους όρους της νέας συμφωνίας που θα επιδιώξει έναντι των δανειστών ο ΣΥΡΙΖΑ, κι όχι την παραμονή στο ευρώ.

Ο κ. Δραγασάκης αναγνώρισε ωστόσο ότι η «κυβέρνηση σωτήριας», όπως τη χαρακτήρισε, του ΣΥΡΙΖΑ, θα αντιμετωπίσει δυσκολίες και προβλήματα στην προσπάθεια να βάλει τέλος στους κινδύνους των μνημονίων και τη λιτότητα.

Ο κ. Ντράγκι είχε χρησιμοποιήσει τη φράση «whatever it takes» αναφερόμενος στην βούληση της ΕΚΤ να προστατεύσει το ευρώ, όταν ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Ευρωτράπεζας για αγορές κρατικών ομολόγων (OMT) το καλοκαίρι του 2012.

Το εν λόγω πρόγραμμα, μολονότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί ως τώρα, ηρέμησε τις αγορές και συγκράτησε την αύξηση του κόστους δανεισμού Ιταλίας και Ισπανίας, στο μέσο της ευρω- κρίσης.

By