Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διαψεύδεται ότι το αεροσκάφος της Malaysia Airlines έχει συντριβεί

Η πληροφορία περί συντριβής διέρρευσε από ναύαρχο του Βιετνάμ, ο οποίος ωστόσο στη συνέχεια ανασκεύασε τη δήλωσή του, διευκρινίζοντας πως το αεροσκάφος «θα μπορούσε να έχει συντριβεί στα χωρικά ύδατα του Βιετνάμ»

malaysiaBBB

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για τη μοίρα του αεροσκάφους της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες που εξαφανίστηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής πάνω από τα νερά της Νότιας Σινικής Θάλασσας, ανοιχτά του Βιετνάμ, με τον υπουργό Μεταφορών της Μαλαισίας να διαψεύδει ότι το αεροσκάφος έχει συντριβεί, σημειώνοντας πως έως τώρα δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος από συντρίμμια.

Η πληροφορία περί συντριβής διέρρευσε από ναύαρχο του Βιετνάμ, ο οποίος ωστόσο στη συνέχεια ανασκεύασε τη δήλωσή του, διευκρινίζοντας πως το αεροσκάφος «θα μπορούσε να έχει συντριβεί στα χωρικά ύδατα του Βιετνάμ», όπως μεταδίδουν κρατικά μέσα της ασιατικής χώρας.

Παρά ταύτα, λιγοστές είναι οι ελπίδες για τους 239 επιβαίνοντες, δεδομένου ότι, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Malaysia Airlines, το αεροπλάνο εξαφανίστηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, 20:40 ώρα Ελλάδος ενώ πετούσε πάνω από θάλασσα.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για το πού βρίσκεται αυτό το αεροσκάφος», δήλωσε στο CNN, ο αντιπρόεδρος Ελέγχου Επιχειρήσεων της Malaysia Airlines.

Οι έρευνες συνεχίζονται, με τη συμμετοχή και δύο σκαφών από την Κίνα, σύμφωνα με κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το αεροπλάνο (πτήση MH370), εκτελούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ-Πεκίνο. Μετέφερε 227 επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων δύο νεογνών, και 12μελές πλήρωμα.Η πλειοψηφία των επιβατών, 153, είναι Κινέζοι, ενώ 38 είναι πολίτες της Μαλαισίας. Στην πτήση δεν επέβαιναν Έλληνες πολίτες.

Το αεροσκάφος είναι ένα δικινητήριο Boeing 777, ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα μοντέλα μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο, με καλό ιστορικό ασφάλειας.

Σύμφωνα με τη Malaysia Airlines, ο πιλότος είχε στο ενεργητικό του 18.365 ώρες πτήσης και ο πρώτος αξιωματικός 2.763 ώρες πτήσης.

By