Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

«Δεν θέλει πολύ ΠΑΣΟΚίλα η ΔΗΜΑΡ» υποστηρίζει ο Ψαριανός

Έντονες αντιδράσεις στην Αγ. Κωνσταντίνου μετά από τα λεγόμενα του βουλευτή 

psarianos 01

Ως η αρχή του «ασκού του Αιόλου» μπορεί να χαρακτηριστεί η κόντρα του Γρηγόρη Ψαριανού με την ηγετική ομάδα της ΔΗΜΑΡ, που έρχεται ως συνέπεια της απόφασης του βουλευτή να απέχει από τη χθεσινή κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου.

Μιλώντας τη Δευτέρα στο Βήμα Fm, o . Ψαριανός δήλωσε τα εξής:

[pullquote style=»border-left»]Είμαι στην Ανανεωτική Αριστερά από το ’72, από το Ρήγα. Ποτέ δεν παίρνονταν αποφάσεις πριν συγκροτηθεί ένα όργανο και στη ΔΗΜΑΡ έχει γίνει πολλές φορές αυτό. Ο κ. Κουβέλης, ο πρόεδρός μου, βγήκε στο Βελλίδειο και είπε ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Και συνεκλήθη η κοινοβουλευτική ομάδα δύο μέρες μετά, το Σάββατο. Για να αποφασίσουμε τι; Αυτό που είχε ανακοινώσει ο κ. Κουβέλης στο Βελλίδειο; Να μιλήσουμε επί του πρακτέου και για την ουσία της δημοκρατίας, με την οποία έχω μεγαλώσει;

Περίμενα από τον κ. Κουβέλη να πει ότι επειδή η κυβέρνηση, για μία ακόμη φορά, βγήκε εκβιαστικά, προτείνω στην κοινοβουλευτική μου ομάδα να ψηφίσουμε παρών, γιατί κάποια τα δεχόμαστε και άλλα όχι – μην πούμε τώρα ποια είναι αυτά, τα γάλατα, τα ταξί, τα βανάκια των ξενοδοχείων ή οι τράπεζες. Κάποια από αυτά, όμως, είχαν αποφασιστεί και ήταν υποχρεώσεις απ’ όταν η ΔΗΜΑΡ ήταν στην κυβέρνηση[/pullquote]εξήγησε αναλυτικά μιλώντας.

«…Οι αποφάσεις παίρνονται από ομαδούλα»
«Υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας. Η κοινοβουλευτική ομάδα δεν έχει κανέναν αποφασιστικό ρόλο. Η Εκτελεστική Επιτροπή που είναι επίσης κεντρικό όργανο, δεν έχει κανένα αποφασιστικό ρόλο. Κάποτε, υπήρχε ένας «πρωινός καφές», στον οποίο παίρνονταν έστω και εξωθεσμικά αποφάσεις από κάποια στελέχη του κόμματος. Τώρα, οι αποφάσεις παίρνονται εκτός από τον κ. Κουβέλη από μία επιτροπή πολιτικού σχεδιασμού, στην οποία είναι κάτι άνθρωποι που ήρθαν την περασμένη Τρίτη στη ΔΗΜΑΡ. Και δεν το λέω εγώ, αλλά στελέχη που είναι στην Αριστερά 40 χρόνια… Είναι ο Π. Παναγιώτου, ο Χρ. Μαχαίρας, ο Χ. Καστανίδης, ο Γ. Τσαμουργκέλης, η Μ. Κοππά, ο Στ. Μανίκας, ο Μ. Σταυρακάκης. Διάφοροι άνθρωποι φίλοι μου, συμπαθητικοί, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ… Και ενώ η ΔΗΜΑΡ έχει δηλώσει ότι δεν μιλάει με το ΠΑΣΟΚ, διότι δεν θέλει πολύ πασοκίλα…».Η απάντηση της ΔΗΜΑΡΤο «γάντι» που πέταξε ο Γρηγόρης Ψαριανός σήκωσε αμέσως η ΔΗΜΑΡ, η οποία εξέδωσε επιθετικότατη ανακοίνωση – σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους- για τις δηλώσεις του βουλευτή της, εγκαλώντας τον για προσωπικές στρατηγικές.»Η ανακίνηση σε καθημερινή βάση ανύπαρκτων θεμάτων δήθεν εσωκομματικής δημοκρατίας, υπονομεύει αντικειμενικά τις εκλογικές προοπτικές της Δημοκρατικής Αριστεράς και λειτουργεί υπέρ αντίπαλων πολιτικών σχεδίων. Ας καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι πλέον ανεκτό ό,τι χτίζεται με τόσο κόπο από χιλιάδες μέλη του κόμματος να «ξηλώνεται» χάριν εντυπωσιασμών, επικοινωνιακών στοχεύσεων και προσωπικών στρατηγικών», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Αγ. Κωνσταντίνου.

By