Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γλέζος: «Συνεργασία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αν μετανιώσουν για τα μνημόνια»

Την βεβαιότητα του ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή δηλώνει ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος 

glezos456

Την βεβαιότητα του ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή εκφράζει ο Μανώλης Γλέζος, συμπληρώνοντας ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει συμμαχίες με όλα τα κόμματα -πλην της Χρυσής Αυγής. Προσθέτει δε ότι δεν αποκλείει ακόμα και συνεργασία τη με ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «εάν μετανιώσουν για τα μνημόνια, αλλάξουν στάση, και θελήσουν να βοηθήσουν μία κυβέρνηση της Αριστεράς».

Μιλώντας στην Ελευθεροτυπία του Σαββάτου, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται αισιόδοξος «ότι θα κερδίσουμε τις ευρωεκλογές και θα κάνουμε κυβέρνηση της λαϊκής κυριαρχίας», λέγοντας ότι έχει τους δικούς του σίγουρους δείκτες: Την «προθυμία των πολιτικών μας αντιπάλων να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ» καθώς και την προθυμία πολιτών να δηλώσουν εκλογικοί αντιπρόσωποι στα εκλογικά τμήματα, όπως αναφέρει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοδύναμος. Αλλά και αυτοδύναμος να είναι, πάλι θα ζητήσει συμμαχίες. Δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε μόνοι μας και κυρίως δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε χωρίς τον λαό» δηλώνει ο κ. Γλέζος, συμπληρώνοντας ότι εάν το κόμμα του είναι πρώτο «τότε θα πάρουμε την εντολή και θα ζητήσουμε από τα κόμματα να συνεργαστούν μαζί μας, πάνω σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα απαλλαγής από τα μνημόνια και τις συνέπειές τους».

 «Εσωτερικός  δανεισμός ώστε να σωθεί η χώρα»

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εσωτερικού δανεισμού. «Εάν χρειαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν προσέχεις τη σειρά: πρώτα καταργώ το Μνημόνιο και μετά έρχομαι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Θα οδηγήσουμε τη χώρα στην πείνα και τον αφανισμό; Όχι. Θα ορθώσουμε το πολιτικό μας ανάστημα και θα απαιτήσουμε» δηλώνει, εξηγώντας ότι αν χρειαστεί για να αντεπεξέλθει η χώρα «πρώτα θα μειώσει τις σπατάλες που ακόμα και σήμερα συνεχίζονται στα υπουργεία. Δεύτερον, θα εισπράξει τους φόρους που διαφεύγουν. Και τρίτον, εάν χρειαστεί, θα κάνει ένα εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο».

Ερωτηθείς για τον αναγκαστικό δανεισμό και το ακριβές ποσό του εισοδήματος στον οποίο θα γίνεται ο αναγκαστικός δανεισμός δηλώνει «Αυτό θα το δούμε. Ας πούμε πάνω από 100 χιλιάδες. Από εκεί και πάνω μπορεί να υπάρξει ένας αναγκαστικός δανεισμός. Τώρα πέφτουν χαράτσια που πάνε στο χρέος. Εγώ μιλάω για εσωτερικό δανεισμό, ώστε να σωθεί η χώρα και να λειτουργεί το κράτος».

 

By