Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Στύλιος προς Λιάνα Κανέλλη: «Θέλετε Κασιδιάρη»

Ένταση στη Βουλή με το περιστατικό με το χαστούκι που υπενθύμισε  ο υφυπουργός Παιδείας στη βουλευτή του ΚΚΕ

kanelli

Εκτός ελέγχου βγήκε ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος στη Βουλή που απευθυνόμενος στην Λιάνα Κανελλη της είπε σε μια πρωτοφανή αποστροφή του λόγου του «θέλετε Κασιδιάρη».

«Θέλετε Κασιδιάρη, θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη, αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Ο Στύλιος δεν θα γίνει Κασιδιάρης», είπε, υπονοώντας το χαστούκι που είχε δώσει στη Λιάνα Κανέλλη ο χρυσαυγίτης –προφυλακισμένος πλέον- βουλευτής.

«Εγώ τον έκανα Κασιδιάρη; Κασιδιάρης ήταν από μόνος του. Σα δεν ντρέπεστε», φώναζε εκτός μικροφώνου η Λιάνα Κανέλλη και προς τον υφυπουργό Παιδείας, αλλά και προς τον προεδρεύοντα Γιάννη Δριβελέγκα.

«Εγώ να ντρέπομαι και όχι εσείς που διακόπτετε;», ήταν το σχόλιο του αντιπροέδρου που στράφηκε και προς τον υφυπουργό Παιδείας, ρωτώντας τον σε έντονο ύφος «κύριε υπουργέ, τι εκφράσεις είναι αυτές;».

Ο Πρόεδρος της Βουλής στον οποίο απευθύνθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ εξέφρασε σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους τη λύπη του για τα όσα είπε ο Γιώργος Στύλιος, τονίζοντας ότι στη Διάσκεψη των Προέδρων, αφού η Ολομέλεια είχε ήδη κλείσει, θα ζητήσει συγγνώμη για αυτά που ακούστηκαν. «Ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτά που λέει», είπε, με τη Λιάνα Κανέλλη να τον ευχαριστεί, αλλά να δηλώνει ότι δεν καλύπτεται ούτε από τη συγγνώμη του Προέδρου, «στην οποία θα προβεί ως όφειλε». Η βουλευτής του ΚΚΕ πρόσθεσε δε, ότι θα έπρεπε πρώτα ο Γιάννης Δριβελέγκας να τον επιπλήξει.

Αφορμή στάθηκε επίκαιρη ερώτηση της Λιάνας Κανέλλη με αντικείμενο τον παιδικό υποσιτισμό με την ίδια να καταγγέλλει την δαπάνη 3 εκατ. ευρώ για την διαφήμιση του προγράμματος και όχι για τη δημιουργία δομών, ώστε να παρέχεται ένα γεύμα την ημέρα στους μαθητές και τον Γιώργο Στύλιο να υπερασπίζεται την καμπάνια που θέλει να βάλει το …φρούτο στη ζωή των μαθητών.

«Μου ακουστήκατε ως την Μαρία Αντουανέτα», είπε η Λιάνα Κανέλλη, υποστηρίζοντας ότι εδώ τα παιδιά πεινούν και εκείνος μιλά για φρούτα στη διατροφή τους, αντί για παντεσπάνι.

«Εγώ κυρία Κανέλλη πήγα σε δημοτικό στην Άρτα, σε ένα ορεινό χωριό και δεν μεγάλωσα εκεί που μεγαλώσατε εσείς», απάντησε ο υφυπουργός Παιδείας, με τη Λιάνα Κανέλλη να λέει πως αν τίθεται το θέμα ταξικά δεν θέλει να καθίσει να ακούσει την απάντησή του.
Ο Γιώργος Στύλιος φώναξε «θέλετε Κασιδιάρη, θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη, αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Ο Στύλιος δεν θα γίνει Ηλ. Κασιδιάρης» κι εκείνη σε έξαλλη κατάσταση έλεγε στους διαδρόμους πως θα φτάσει στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη μέχρι και τον πρωθυπουργό.

By