Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Γιώργος Σπανός: «Δεν με αγγίζουν οι κατηγορίες»

«Θα λάμψει όλη η αλήθεια» τονίζει ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και του Ατρόμητου Αθηνών

tromaktiko

«Πλήρη εμπιστοσύνη» στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση του και την πεποίθηση πως θα αποδειχθεί η αθωότητα του εκφράζει ο Γιώργος Σπανός, μετά από τη σύλληψη του, στο πλαίσιο ερευνών για την εξάρθρωση κυκλώματος λαθραίων καυσίμων.

Η ανακοίνωση του κ. Σπανού αναφέρει τα εξής:

«Ο κ. Γιώργος Σπανός, με την ιδιότητά του τόσο ως πρόεδρος της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΤΕΚΑ ΑΕ», εταιρεία πανελλήνιας εμβέλειας, η οποία συνεισφέρει τα μέγιστα στην Εθνική μας Οικονομία καταβάλλοντας για φόρους, τέλη και εισφορές κάθε χρόνο ποσά άνω των 300.000.000 ευρώ, απασχολεί δε προσωπικό άνω των 150 ατόμων, αλλά και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της «ΠΑΕ ΑΠΣ Ατρόμητος Αθηνών 1923» δηλώνει με όλη τη δύναμη της ψυχής του και με κάθε ειλικρίνεια -προσόν το οποίο τον διακρίνει σε όλη τη ζωή του- ότι οι εναντίον του αποδιδόμενες κατηγορίες τυγχάνουν έωλες και αστήρικτες, ούτε καν τον αγγίζουν, ούτε βέβαια και την εταιρεία της οποίας προΐσταται, για αυτό το λόγο εμφανίστηκε αμέσως και αυτοβούλως στην αρμόδια Υπηρεσία Ασφαλείας.

Άλλωστε σε αυτό το συμπέρασμα θα καταλήξει αβίαστα ο οποιοδήποτε μέσος συνετός άνθρωπος λάβει γνώση της όλης υπόθεσης.

Τονίζει δε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης που θα έχει σαν συνέπεια να λάμψει η όλη αλήθεια με αποτέλεσμα να αποδοθεί στην κοινωνία λευκός, όπως είναι μέχρι σήμερα, πράγμα που θα του επιτρέψει να συνεχίσει μαζί με τους εκατοντάδες εργαζόμενους του την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Ελλάδα».

Θυμίζουμε πως στους συλληφθέντες για την υπόθεση περιλαμβάνονται ο κ. Σπανός, μαζί με έναν υπάλληλο και ένα συνεργάτη της εταιρείας. Περιλαμβάνονται επίσης δύο κρατικοί υπάλληλοι και ειδικότερα ανώτερος υπάλληλος του ΥΠΕΚΑ και υπάλληλος του Α” Τελωνείου Πειραιά.

Οι δύο κρατικοί υπάλληλοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, έναντι αμοιβής, ενημέρωναν αντίστοιχα, για ελέγχους στα πλοία που διέθετε η ΕΤΕΚΑ για την διακίνηση του ναυτιλιακού καυσίμου, για προγραμματισμένους ελέγχους του ΥΠΕΚΑ ή άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών.

Οι υπόλοιποι από τους συλληφθέντες είναι οδηγοί βυτιοφόρων, ένας χειριστής γεφυροπλάστιγγας στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, ο μηχανικός πλοίου και ένας πρατηριούχος, ενώ οι εννέα που αναζητούνται είναι κυρίως πρατηριούχοι και οδηγοί βυτιοφόρων.

Διαβάστε επίσης: Στον εισαγγελέα ο Γιώργος Σπανός για το λαθρεμπόριο καυσίμων

 

By