Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιάννα Αγγελοπούλου: «Είμαι απέναντι στο σύστημα»

Θα ψήφιζα το ΣΥΡΙΖΑ και κάθε νέο κόμμα που μπορεί να κινήσει τα πράγματα διαφορετικά

Στην πρώτη της συνέντευξη μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 η Γιάννα Αγγελοπούλου μιλά στην «Καθημερινή» και εκφράζει την δική της άποψη για τα διατρέχοντα στην πολιτική σκηνή της χώρας.

«Είμαι απέναντι στο σύστημα», λέει χαρακτηριστικά η κ. Αγγελοπούλου και αποκαλύπτει ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τον ΣΥΡΙΖΑ και κάθε κίνηση που προσπαθεί να βρει «νέα κατεύθυνση»

«Η διαδρομή μου είναι το άθροισμα μικρών αντιδράσεων και μικρών επαναστάσεων», δηλώνει αναφορικά με την πορεία της στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο δεν αισθάνθηκε ποτέ εγκλωβισμένη.

Λέει ακόμη ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον την πορεία κι άλλων κομμάτων, όπως του Σταύρου Θεοδωράκη και επισημαίνει: «Ελπίζω σε οτιδήποτε είναι νέο και κινεί τα πράγματα προς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που υπάρχει τώρα και η οποία δεν είναι καλή». «Οι άνθρωποι αυτής της χώρας», προσθέτει η κ. Αγγελοπούλου, «βλέπουν πώς τους συμπεριφέρεται το πολύπλοκο πολιτικο- μιντιακό- επιχειρηματικό σύστημα και δεν είναι ευχαριστημένοι. Οτιδήποτε τέτοιο νέο θα πίστευε ο κόσμος ότι μπορεί να κινήσει τα πράγματα διαφορετικά, θα το ψήφιζα. Θα ψήφιζα για να έρθει αυτό το νέο».

«Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να μου το ζητήσουν. Θα ήταν σουρεαλιστικό αν το έκαναν. Το σύστημα σκέφτεται και χειρίζεται τα πράγματα τελείως διαφορετικά, από τη δική μου αντίληψη- για αυτό λέω ότι είμαι απέναντί τους. Αλλά φυσικά θα εξακολουθήσω να σκέφτομαι να μιλάω και να γράφω», τονίζει η κ. Αγγελοπούλου στην πιθανόητα να δεχθεί πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Τέλος, στο ερώτημα για το ρόλο της διαπλοκής στη χώρα δηλώνει ότι «Όταν βλέπουμε επιχειρηματικές επιδιώξεις να συνδέονται με πολιτικές επιδιώξεις, εκεί θα πρέπει να χτυπά ο συναγερμός».

By