Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βολές Σαμαρά δεξιά και αριστερά και στη μέση… πρωτογενές πλεόνασμα

«Ντροπή η άνοδος του νεοναζισμού» | «Παραβιάσεις της νομιμότητας έχουν γίνει και από άλλους»

SAMARAS-NEW2

Τη θεωρία των δύο άκρων επανέφερε εκ νέου σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Αφού πρώτα εξαπέλυσε επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής, έστρεψε τα βέλη τους «προς τα Αριστερά», για να καταλήξει ότι παραβιάσεις έχουν γίνει και αλλού, αναφερόμενος συγκεκριμένα στα επεισόδια στις Σκουριές και τον εμπρησμό της Μαρφίν.

Ωστόσο, συγκεκριμένα για την υπόθεση Μαρφίν εντύπωση προκάλεσε η παραδοχή του ίδιου του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος μιλώντας πριν από μια εβδομάδα στο κεντρικό δελτίο του Star, δήλωσε ότι «Σε ότι αφορά την Μαρφίν, έχουν συλληφθεί οι 3 δράστες, έχουν αναγνωριστεί από μάρτυρες, έχουν ταυτοποιηθεί, κι έχουν αφεθεί προσωρινά ελεύθεροι».

Αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή, ο Αντώνης Σαμαράς, τόνισε ότι η άνοδος του νεοναζισμού είναι ντροπή και ταυτόχρονα θανάσιμος κίνδυνος για τη χώρα, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα υπέφερε τα πάνδεινα πριν από 70 χρόνια από το ναζισμό.

«Τρομοκρατούν, βιαιοπραγούν, σκοτώνουν, η δικαιοσύνη έχει τώρα το λόγο», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «την ώρα που βγαίνουμε από την κρίση, αυτοί οι άνθρωποι εκθέτουν διεθνώς τη χώρα. Η παρουσία τους και μόνο έχει μια τάση να μας απομονώνει ξανά».

Η κυβέρνηση, υπογράμμισε, θα πρέπει να κάνει δυο πράγματα. Αφενός να είναι αμείλικτη με τους νεοναζί σήμερα, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή σε κάθε παρανομία και αφ” ετέρου, να εξαλείψει τα αίτια που τους δημιούργησαν.

Επίσης στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «θα ανασταλεί η χρηματοδότησή τους, θα αποκαλυφθούν οι αφανείς χρηματοδότες και εάν η δικαιοσύνη δείξει ενοχή, θα υποστούν τις βαρύτατες συνέπειες που τους αρμόζουν».

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να επαναλάβει ωστόσο ότι «παραβιάσεις της νομιμότητας δεν έχουν γίνει μόνο από τη Χρυσή Αυγή. Έχουν γίνει και από άλλους. Έγιναν με τον εμπρησμό της Marfin. Θα πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Αναφέρθηκε ακόμη και στα επεισόδια στις Σκουριές, τονίζοντας ότι το λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Επίσης κάλεσε όλα τα κόμματα να στηρίξουν τη νομιμότητα και τους θεσμούς, χωρίς διγλωσσία και χωρίς «ναι μεν αλλά», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, τόνιζε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία διαψεύδοντας εκ νέου τα σενάρια για πρόωρες εκλογές.

«Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα»

Αναφερόμενος στην οικονομία τόνισε ότι η χώρα έχει κουρέψει 150 δισ. ευρώ χρέους και τώρα που «περάσαμε τον ωκεανό και έχει μείνει η σταγόνα» εξακολουθούν ορισμένοι να τα βλέπουν μαύρα.

Όπως υποστήριξε, οι εταίροι μας έχουν δεσμευτεί ότι θα κάνουν ότι πρέπει για να καλύψουν το πρόβλημα τους χρέους αρκεί εμείς να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, κάτι που επιτυγχάνεται.

Επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα επικαλούμενος την σχετική αναφορά της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ η οποία σημείωσε ότι δεν επιθυμεί το Ταμείο «οριζόντια» μέτρα.

Η Ελλάδα δεν είναι πηγή αστάθειας, επανέλαβε και «αυτό το διαπίστωσα στα ταξίδια στις ΗΠΑ και το Ισραήλ»

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ: «Αρχιερέας του πολιτικού διχασμού o Αντώνης Σαμαράς»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By