Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αυλαία στο διεθνές τουρνουά «Nick Galis Cup»…

Η «αυλαία» του 1ου Διεθνούς Τουρνουά «Nick Galis Cup» άνοιξε με τη συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Το «παρών» έδωσαν οι προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων που θα πάρουν μέρος.

pegasus_LARGE_t_1041_106367138Τον Αρη εκπροσώπησαν ο Δημήτρης Πρίφτης και ο Σπύρος Μούρτος, την Μπάνβιτ ο Ζόραν Λούκιτς και ο Κιθ Σίμονς, τον Παναθηναϊκό ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς και ο Δημήτρης Διαμαντίδης και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Δημήτρης Ιτούδης και ο Βίκτορ Χριάπα.

Κοινή συνισταμένη όλων ήταν το γεγονός ότι το τουρνουά θα είναι αντάξιο του ονόματος του Νίκου Γκάλη, ενώ άπαντες συμφώνησαν ότι θα γίνουν πολύ δυνατοί αγώνες ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων και οι ομάδες θα έχουν την δυνατότητα να τεστάρουν τις δυνάμεις τους.

Αναλυτικά όσα είπαν προπονητές και παίκτες:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ (Προπονητής Αρη): «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που θα συμμετέχουμε σε ένα τόσο σπουδαίο αθλητικό γεγονός για την πόλη, τιμώντας μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα του ελληνικού αλλά και του ευρωπαϊκού αθλητισμού. Έναν άνθρωπο που αποτέλεσε έμπνευση για όλους τους Έλληνες και οδήγησε στην ανάπτυξη μιας μπασκετικής κουλτούρας σε όλη η χώρα.

Έναν παίκτη που μαζί με την τότε μεγάλη ομάδα του Άρη έβαλε το σπορ στα σπίτια των Ελλήνων. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αρη για την οργάνωση αυτού του τουρνουά αλλά και όλη την οικογένεια για την προσπάθεια να φέρει σε πέρας αυτό το τουρνουά. Πιστεύω ότι θα γίνει σπουδαίο τουρνουά, με πολύ υψηλού επιπέδου τουρνουά, αντάξιο του Νίκου Γκάλη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, θα είναι ένα πολύ πλούσιο σε εμπειρίες διήμερο και θέλουμε να το απολαύσουμε. Δεν είναι τουρνουά της δυναμικότητάς μας, αλλά θα εμπλουτίσουμε τις εικόνες μας στην προσπάθεια που κάνουμε για να προετοιμαστούμε για το πρωτάθλημα. Περιμένουμε τον κόσμο μας για να γεμίσει το γήπεδο και να συμβάλλει στην προσπάθεια που γίνεται».

ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΤΟΣ (Αρχηγός Αρη): «Συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Αρη που αποφάσισαν να τιμήσουν τον Νίκο Γκάλη. Είναι ένα όμορφο τουρνουά για την πόλη, γιατί θα δει αστέρια του μπάσκετ που παίζουν στο πιο υψηλό επίπεδο. Για μας θα είναι ένα πολύ δυνατό τελευταίο τεστ, πριν ξεκινήσουμε τις επίσημες υποχρεώσεις μας».

ΖΟΡΑΝ ΛΟΥΚΙΤΣ (Προπονητής Μπάνβιτ): «Είμαστε πολύ περήφανοι για την πρόσκληση να τιμήσουμε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες που αγωνίστηκαν στην Ευρώπη. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα παιχνίδια για την βελτίωσή μας. Ως Σέρβος προπονητής της Μπάνβιτ δηλώνω μεγάλη χαρά. Θέλω να πω ότι αν δεν ξέρει κάποιος τον Άρη και τον Γκάλη, τότε δεν ξέρει από μπάσκετ!».

ΚΙΘ ΣΙΜΟΝΣ (Αρχηγός Μπάνβιτ): «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Η Μπάνβιτ έχει μικρή ιστορία αλλά έχει σημαντικές επιτυχίες και θα είναι πολύ καλό που θα παίξουμε σπουφαίους και ιστορικούς συλλόγους. Είναι μεγάλη χαρά για μένα που βρίσκομαι εδώ και θα παίξουμε για να τιμήσουμε τον Νίκο Γκάλη».

ΝΤΟΥΣΚΟ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ (Προπονητής Παναθηναϊκού): «Είναι μεγάλη χαρά για μας που είμαστε εδώ. Πρώτον γιατί το τουρνουά φέρει το όνομα ενός από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες που ανέδειξε η Ευρώπη και δεύτερον γιατί γίνεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης που έχει μεγάλη παράδοση στο μπάσκετ. Εμάς μας δίνεται η ευκαιρία να προετοιμαστούμε ακόμα καλύτερα μέσα από δύο πολύ δυνατά φιλικά».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ (Αρχηγός Παναθηναϊκού): «Νιώθουμε μεγάλη χαρά που βρισκόμαστε εδώ και θα τιμήσουμε έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό. Εμείς προετοιμαζόμαστε για μια δύσκολη χρονιά και μέσα από αυτά τα παιχνίδια έχουμε στόχο να γίνουμε όσο το δυνατόν καλύτεροι».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ (Προπονητής ΤΣΣΚΑ Μόσχας): «Όταν δεχθήκαμε την πρόταση από την ΚΑΕ Άρης για να πάρουμε μέρος στο τουρνουά, δεν είχαμε δεύτερη σκέψη. Είναι μεγάλη τιμή και για την ΤΣΣΚΑ και για μένα. Συγχαρηρτήρια στην ΚΑΕ για να φέρει σε πέρας αυτό το τουρνουά. Τιμή ιδιαίτερη γιατί αποτελεί ο Νίκος Γκάλης ίνδαλμα ακόμα και σήμερα. Επηρέασε όλους και εμένα προσωπικά. Ως ΤΣΣΚΑ το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να παραβρεθούμε. Το τουρνουά είναι υψηλού επιπέδου, με ομάδες που έχουν στόχους, γεμάτα ρόστερ και θα μας βοηθήσει στο κομμάτι της προετοιμασίας μας. Ελπίζω ο κόσμος της Θεσσαλονίκης να γεμίσει το γήπεδο».

ΒΙΚΤΟΡ ΧΡΙΑΠΑ (Αρχηγός ΤΣΣΚΑ Μόσχας): «Είναι τιμή μας που είμαστε εδώ να τιμήσουμε έναν από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη, τον Νίκο Γκάλη και είναι μια καλή ευκαιρία για μας στη προσπάθειά μας να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να είμαστε έτοιμοι για τις υποχρεώσεις της νέας σεζόν. Παίξαμε σήμερα ένα φιλικό με την Μπάνβιτ, θα έχουμε δύσκολη χρονιά».

 

By