Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αρνείται να πληρώσει το πρόστιμο η γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων

Πρόκειται για πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ που επιβλήθηκε το 2013

eforia800_130214

Στα παλαιότερα… των υποδημάτων της έχει γράψει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αρνούμενη επί της ουσίας να πληρώσει το πρόστιμο που της έχει επιβληθεί για τη διαρροή φορολογικών δηλώσεων 2,5 εκατ. φορολογουμένων.

Πρόκειται για πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ που επιβλήθηκε το 2013 και η Γενική Γραμματεία του υπουργείου δεν το δέχεται με το επιχείρημα ότι είναι αυτή που επιβάλλει πρόστιμα. Αμφισβήτησε την απόφαση και μάλιστα, έκανε αίτηση «θεραπείας» στην Ανεξάρτητη Αρχή, αλλά και αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. «Δεν δικαιολογείται όμως μεταβολή του ύψους του προστίμου και εμείς δεν κάναμε δεκτή την αίτησή τους», ανέφερε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο επικεφαλής της Πέτρος Χριστόφορος.

Παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση της Αρχής για το 2013 και απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, ο Πέτρος Χριστόφορος ανέφερε πάντως, πως από τότε που επιβλήθηκε το πρόστιμο έως σήμερα η Γενική Γραμματεία έδειξε σημάδια συμμόρφωσης προς την Αρχή, ενώ μετά την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έχει μειωθεί κατά πολύ ο κίνδυνος διαρροής τους.

By