Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Από κόσκινο οι συμβάσεις για 32.000 δημοσίους υπαλλήλους

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο επανέλεγχος αφορά, κατά κύριο λόγο, τον «νόμο Παυλόπουλου» και περισσότερες από 32.000 συμβάσεις που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου

mitsotakis800i_061113

Στον επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου χρόνου θα προχωρήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέσω ενός «αντικειμενικού συστήματος» υπό τη συνολική εποπτεία του ΑΣΕΠ, όπως προβλέπει απόφαση του αρμόδιου υπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως σημειώνεται, με την υπουργική απόφαση εφαρμόζεται η νομοθετική πρόβλεψη του άρθρου 42 του νόμου 4250/2014 («Επανέλεγχος μετατροπής συμβάσεων αορίστου χρόνου από το ΑΣΕΠ»).

Με αυτή την απόφαση καθορίζονται τα εφαρμοζόμενα κριτήρια και η διαδικασία επανελέγχου των συμβάσεων, όπως οι προτεραιότητες των φορέων ή των ειδικοτήτων που θα ελεγχθούν, η σύνθεση των κλιμακίων ελέγχου, ο καθορισμός χρονοδιαγράμματος για την περαίωση του έργου και η υποβολή περιοδικών εκθέσεων προόδου του έργου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο επανέλεγχος αφορά, κατά κύριο λόγο, τον «νόμο Παυλόπουλου» και περισσότερες από 32.000 συμβάσεις που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου.

                                                            Παράταση αξιολόγησης

Εντω μεταξύ νέα παράταση δόθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αξιολόγηση των ουσιαστικών προσόντων του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, καθώς και των υπαλλήλων των ΟΤΑ α” και β” βαθμού. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου, οι σχετικές προθεσμίες για τη σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης έτους 2013 για όλους τους παραπάνω φορείς διαμορφώνονται ως εξής:

  • Η σχετική απόφαση επιμερισμού των ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης θα πρέπει να έχει εκδοθεί έως τις 30 Ιουνίου 2014.
  • Η αυτοαξιολόγηση των υπαλλήλων θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί έως τις 15 Ιουλίου 2014.
  • Η εισήγηση για την αξιολόγηση των υπαλλήλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τους εισηγητές έως τις 31 Ιουλίου 2014.
  • Οι εκθέσεις αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να έχουν συνταχθεί από τους αξιολογητές έως την 29η Αυγούστου 2014.

Σημειώνεται ότι με το πέρας της παραπάνω καταληκτικής προθεσμίας σύνταξης των εκθέσεων αξιολόγησης και το αργότερο μέχρι 30/9/2014 τα υπουργεία θα πρέπει να συγκεντρώσουν για το σύνολο των φορέων που υπάγονται ή εποπτεύονται από αυτά, στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις ενέργειες, στις οποίες προέβησαν για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων για την αξιολόγηση του προσωπικού.

By