Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κάμερον: Δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία [εικόνα – βίντεο]

 Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο ένας ύποπτος για τη δολοφονία του στρατιώτη.

apokefalismosΑποφασισμένος να συνεχίσει τη μάχη κατά της τρομοκρατίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, μετά την δολοφονία ενός στρατιώτη στο Λονδίνο από δύο άνδρες, ενέργεια που οι βρετανικές αρχές χαρακτήρισαν τρομοκρατική.

«Αυτή η χώρα θα παραμείνει απολύτως αποφασισμένη στον αγώνα της εναντίον του βίαιου εξτρεμισμού και του τρόμου. Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ ενώπιον του τρόμου και της τρομοκρατίας σε οποιαδήποτε μορφή της».

«Οι άνθρωποι που το έκαναν αυτό προσπαθούσαν να μας διχάσουν. Αλλά θα έπρεπε να ξέρουν ότι κάτι τέτοιο θα μας ενώσει και θα μας κάνει πιο δυνατούς. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να νικήσουμε την τρομοκρατία είναι να συνεχίσουμε τη φυσιολογική ζωή μας», τόνισε ο Κάμερον.

Συγκεκριμένα, δύο άνδρες επιτέθηκαν με ματσέτα και σκότωσαν έναν Βρετανό στρατιώτη, που έμενε στους στρατώνες του Γούλιτς, πράξη την οποία η βρετανική κυβέρνηση χαρακτήρισε ως τρομοκρατική πράξη.

Αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή και κατάφεραν να συλλάβουν δύο άνδρες, για τους οποίους δεν έχουν καταφέρει ακόμα να μάθουν την ταυτότητά τους. Οι δύο ύποπτοι τραυματίστηκαν από τα  πυρά της αστυνομίας και νοσηλεύονται φρουρούμενοι, ενώ ο ένας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας κατήγγειλε την επίθεση ως μια «αληθινά βάρβαρη πράξη που δεν έχει καμιά βάση στο Ισλάμ».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By