Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απειλεί ότι δεν θα ψηφίσει τη διάταξη για το γάλα και ο Σηφουνάκης

Διαστάσεις επιδημίας προσλαμβάνουν οι αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών για τη ρύθμιση για το γάλα, όπως αυτή συμφωνήθηκε με την τρόικα

xarakopoulos 2

Διαστάσεις επιδημίας προσλαμβάνουν οι αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών για τη ρύθμιση για το γάλα, όπως αυτή συμφωνήθηκε με την τρόικα, διαμηνύοντας ότι δεν θα περάσει από τη Βουλή.

Στις φωνές διαμαρτυρίας ήρθε και να προστεθεί και αυτή του Νίκου Σηφουνάκη που σε πολιτικοδημοσιογραφικό πηγαδάκι στη Βουλή έλεγε ότι δεν θα ψηφίσει την διάταξη, γιατί καταστρέφει τις τοπικές γαλακτοβιομηχανίες και ανοίγει το δρόμο για την κυριάρχηση των μεγάλων ξένων βιομηχανιών.

Ενδεικτικό δε, του κλίματος που επικρατεί ήταν το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος που διαρρέει ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του εάν δεν υπάρξει αλλαγή πλεύσης από την κυβέρνηση, προσπέρασε επιδεικτικά το πηγαδάκι που είχαν «στήσει» ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς με τους δημοσιογράφους στους διαδρόμους της Βουλής.

Σε αυτή τη συνομιλία ο Θανάσης Σκορδάς δεν προσδιόρισε πότε θα κατατεθεί το επίμαχο νομοσχέδιο και εάν θα είναι σε ένα άρθρο ή περισσότερα, ενώ σε ότι αφορά το θέμα του γάλακτος, υποστήριξε ότι δεν καταστρέφονται οι τοπικές γαλακτοβιομηχανίες και ότι θα πρέπει να αφαιρεθεί η σήμανση χαμηλής και υψηλής παστερίωσης με τις γαλακτοβιομηχανίες να ορίζουν οι ίδιες το χρόνο παραγωγής και διάρκειας του γάλακτος σε 2, 3, 4 ημέρες.

Σε μια προσπάθεια, πάντως, να καμφθούν οι αντιδράσεις, υπήρξε συνάντηση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου  με τον Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τη ρύθμιση για το γάλα 

By