Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αλλαγές στις εξετάσεις λυκείου στο «παρά πέντε»

Με διαφορετικά κριτήρια θα γίνεται από φέτος ο υπολογισμός του γενικού βαθμού προαγωγής

exetaseis

Δεύτερη ευκαιρία στην ηλεκτρονική κλήρωση των θεμάτων για την Α΄ Λυκείου αλλά και διαφοροποιήσεις στην προαγωγή των μαθητών, είναι μερικές από τις αλλαγές που φέρνει το υπουργείο Παιδείας στο παρά πέντε των ενδοσχολικών εξετάσεων, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν τις 19 Μαϊου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, η υπουργική απόφαση για την τράπεζα θεμάτων δίνει μόνο για φέτος τη δυνατότητα σε καθηγητές να ζητήσουν δεύτερη κλήρωση θεμάτων σε περίπτωση που κληρωθούν θέματα που δεν έχουν διδαχθεί δικαιολογημένα στο σχολείο τους.

Στα μόνα μαθήματα που δεν δίνεται η δυνατότητα «δεύτερης ευκαιρίας» είναι η Ελληνική Γλώσσα, οι Ξένες Γλώσσες και η Λογοτεχνία. Για τους μαθητές που θα συμμετάσχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, θα ισχύσει ακριβώς η ίδια διαδικασία εξέτασης, με το 50% των ερωτημάτων να προέρχεται από την «Τράπεζα Θεμάτων».

Με διαφορετικά κριτήρια θα γίνεται από φέτος ο υπολογισμός του γενικού βαθμού προαγωγής, καθώς σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα, στην Α” Λυκείου ο βαθμός ετήσιας επίδοσης σε κάθε διδακτέο αντικείμενο των μαθημάτων «Ελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10, ενώ στα υπόλοιπα μαθήματα τουλάχιστον 8.

Δεύτερη προϋπόθεση που θέτει το υπουργείο είναι ο γενικός βαθμός προαγωγής να είναι ίσος ή ανώτερος του 10. Σε περίπτωση που δεν τηρούνται οι δυο προϋποθέσεις, ο μαθητής καλείται να επαναλάβει την ίδια τάξη.

By