Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έφυγε από την ζωή ο Αντώνης Βαρδής

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης έχασε την μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 66 ετών

vardis antonis

Σε ηλικία 66 ετών έφυγε από τη ζωή ο διάσημος μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής, ύστερα από δίμηνη άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Τους δύο τελευταίους μήνες ο καλλιτέχνης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ της Αθήνας, όπου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος, απεβίωσε τα ξημερώματα της Τρίτης. Στο πλευρό του βρίσκονταν έως το τέλος ο γιος του και πολλοί άλλοι συγγενείς και φίλοι.

Ο Αντώνης Βαρδής γεννήθηκε το 1948 στο Μοσχάτο. Σε ηλικία 6 ετών γνώρισε τον Τσιτσάνη, τον Παπαϊωάνου,τον Ζαμπέτα και την Ρένα Ντάλια στο «Φαληρικό», όπου και τραγούδησε για πρώτη φορά.

Λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε, ο Αντώνης Βαρδής χρειάστηκε να εργαστεί σε διάφορες δουλειές. Το τραγούδι όμως τελικά τον κέρδισε και μόλις σε ηλικία 17 ετών, στα τέλη του του 1965 δημιούργησε μαζί με μια παρέα φίλων το συγκρότημα Vickings.
Tραγούδια του συγκροτήματος που αγαπήθηκαν πολύ ήταν το «Fransoas«, σε σύνθεση του Αντώνη Στεφανίδη και το «Caterin» σε σύνθεση του Αντώνη Βαρδή.

Το 1973 διακρίθηκε για πρώτη φορά κερδίζοντας το δεύτερο βραβείο σύνθεσης σε διαγωνισμό που είχε πάρει μέρος, με το τραγούδι που ερμήνευσε ο Γιώργος Νταλάρας, ενώ το 1976 συνέθεσε και ερμήνευσε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο «Οραματίζομαι» σε στίχους του Γιάννη Αθανασαιάδη.

Ένας από τους πλέον δραστήριους και παραγωγικούς τραγουδοποιούς του ελληνικού πενταγράμμου, ο Αντώνης Βαρδής συνεργάστηκε με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχει αναδείξει η ελληνική μουσική, όπως τον Βασίλη Τσιτσάνη,τον Μάνο Λοΐζο, τον Μάνο Ελευθερίου, τον Γιάννη Πουλόπουλο, τον Γιώργο Νταλάρα, τον Γιάννη Πάριο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, την Δήμητρα Γαλάνη, τον Στέλιο Καζαντζίδη, την Χαρούλα Αλεξίου και άλλα μεγάλα ονόματα του μουσικού πενταγράμμου.

[video_embed][/video_embed]

By