Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έξι προσαγωγές στο Πολυτεχνείο

Αστυνομική επιχείρηση τα ξημερώματα

Φωτογραφία από την Αστυνομία
Φωτογραφία από την Αστυνομία

Στην προσαγωγή έξι ατόμων, εκ των οποίων τρεις Έλληνες και τρεις αλλοδαποί, προχώρησε η αστυνομία στο πλαίσιο της επιχείρησης που πραγματοποίησε την Τετάρτη στο κτίριο του Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Αθήνα και στους δρόμους γύρω απ’ αυτό( Στουρνάρη, Μπουμπουλίνας, Τοσίτσα).

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. μέσα στο κτίριο βρέθηκαν μεταξύ άλλων 160 κοντάρια και ένα δοχείο με εύφλεκτο υγρό.

Η επέμβαση της αστυνομίας παρουσία εισαγγελικών λειτουργών ξεκίνησε γύρω στις 6.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε δύο ώρες αργότερα.

Όπως αναφέρει η αστυνομία η επέμβαση έγινε «ύστερα από καταγγελίες για τη διαμονή παράνομων μεταναστών και χρήση των χώρων του Πολυτεχνείου για την κατασκευή εκρηκτικών – εμπρηστικών μηχανισμών, όπως και για αποθήκευση μέσων που χρησιμοποιούνται σε επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «παραδόθηκαν προς χρήση στην Πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου χώροι οι οποίοι τελούσαν υπό κατάληψη εδώ και τριάντα χρόνια».

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται αστυνομική επέμβαση στο χώρο του Πολυτεχνείου χωρίς να έχουν προηγηθεί επεισόδια.

Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα λίγες ημέρες μετά την αντίστοιχη επιχείρηση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές είχαν εντοπιστεί μολότοφ εντός και εκτός πανεπιστημιακού χώρου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By