Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άνοιγμα Γ. Παπανδρέου στη ΔΗΜΑΡ

Τι δείχνει η κοινή παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και του προέδρου τη ΔΗΜΑΡ στην παρουσίαση του βιβλίου της  Μαριλένας Κοππά 

G. Papandreou

Το δελτίου Τύπου που έφτασε σήμερα το πρωί στα mails των πολιτικών συντακτών, έγραφε ότι ο Γ. Παπανδρέου και ο πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Γρ. Τσάλτας θα παρουσιάσουν το νέο βιβλίο της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία Μαριλένας Κοππά (η οποία αποχώρησε πρόσφατα από το ΠΑΣΟΚ) με τίτλο «Το αύριο αργεί πολύ: για τη σοσιαλδημοκρατία και την έξοδο από την κρίση».

Είναι γνωστό ότι ο Γ. Παπανδρέου διατηρεί άριστες φιλικές και πολιτικές σχέσεις με την κ. Κοππά. Όπως άριστες φιλικές και πολιτικές σχέσεις διατηρεί και με τον Π. Μπεγλίτη και τον Χ. Καστανίδη οι οποίοι είναι επισήμως πλέον με την πλευρά της ΔΗΜΑΡ.

Η είδηση είναι ότι ο κ. Παπανδρέου επιλέγει να στείλει σαφές μήνυμα στήριξης της ΔΗΜΑΡ  δίνοντας το παρόν σε μία προεκλογική εκδήλωση του κόμματος του κ. Κουβέλη, ο οποίος επίσης, όπως είναι φυσικό, θα είναι παρών στην ίδια εκδήλωση. Και μάλιστα όταν ο ίδιος έχει φροντίσει να κάνει γνωστό ότι διαφωνεί κάθετα με το εγχείρημα της Ελιάς που προεκλογικά – διότι μετεκλογικά μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα – βάλλεται ευθέως από τη ΔΗΜΑΡ που διεκδικεί το δικό της χώρο στην Κεντροαριστερά.

«Δεν υπάρχει τίποτε από πίσω. Ο Γ. Παπανδρέου αποδέχθηκε την πρόταση της καλής του φίλης Μαριλένας Κοππά για να παρουσιάσει το βιβλίο της και τίποτε άλλο» … λένε συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Υποστηρίζουν ότι με την πρόσκλησή της η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία πλέον και όχι του ΠΑΣΟΚ, ήθελε να τιμήσει τον πολιτικό μέντορά της και φίλο της Γ. Παπανδρέου. «Προφανώς και δεν είναι τόσο …αθώα τα πράγματα» σχολιάζουν ανεπισήμως από τη Χαριλάου Τρικούπη που δε θέλουν να «ανεβάσουν» το θέμα. Υπενθυμίζουν όμως ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδος του ΠΑΣΟΚ μέχρι τώρα δεν έχει κάνει μία δήλωση στήριξης και δεν έχει παραβρεθεί σε καμία προεκλογική εκδήλωση της Ελιάς – Δημοκρατική Παράταξη.