Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Άκαρπες oι έρευνες για το αγνοούμενο αεροσκάφος- Δεν ανήκουν στο Μπόινγκ τα συντρίμμια

Άκαρπες απέβησαν οι έρευνες που πραγματοποίησαν δύο βιετναμέζικα αεροσκάφη ύστερα από πληροφορίες που παρείχε κινεζικός δορυφόρος για τον εντοπισμό αντικειμένων που ενδεχομένως να προέρχονταν από το αγνοούμενο Μπόινγκ

malaysia600_080314

Άκαρπες απέβησαν οι έρευνες που πραγματοποίησαν δύο βιετναμέζικα αεροσκάφη ύστερα από πληροφορίες που παρείχε κινεζικός δορυφόρος για τον εντοπισμό αντικειμένων που ενδεχομένως να προέρχονταν από το αγνοούμενο Μπόινγκ της Malaysia Airlines, δήλωσε την Πέμπτη δημοσιογράφος του Reuters ο οποίος επέβαινε σε ένα από τα αεροσκάφη αυτά.

Τα αεροπλάνα, τα οποία επανειλημμένως ερεύνησαν την περιοχή πάνω από στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κάποια αντικείμενα, είπε ο δημοσιογράφος ο οποίος πέταξε με το εμπορικό αεροσκάφος τύπου Antonov 26 επί τρεις ώρες.

Βιετναμέζικα και μαλαισιανά αεροσκάφη πραγματοποιούν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου σύμφωνα με ιστοσελίδα υπηρεσίας της κινεζικής κυβέρνησης ένας δορυφόρος κατέγραψε την Κυριακή «τρία ύποπτα αντικείμενα να επιπλέουν«.

Η περιοχή όπου εντοπίστηκαν αυτά είναι κοντά στο σημείο όπου το Μπόινγκ χάθηκε από το ραντάρ.

Παράλληλα κατευθύνονται στην ίδια περιοχή πλοία έρευνας και διάσωσης από τις χώρες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εντοπισμού του Μπόινγκ.

Νωρίτερα, οι κινεζικές αρχές, είχαν δώσει στη δημοσιότητα μια φωτογραφία από δορυφόρο, που απεικόνιζε συντρίμμια. Ωστόσο, κανείς δεν είχε ισχυριστεί ότι πράγματι ανήκουν στο Μπόινγκ.

Ένας στρατιωτικός αξιωματούχους δήλωσε ότι το Βιετνάμ περίμενε να δει τις φωτογραφίες που ελήφθησαν την Κυριακή από ένα κινέζικο δορυφόρο στα ύδατα βορειοανατολικά της Κουάλα Λουμπούρ και νότια του Βιετνάμ προκειμένου να εντοπιστεί η ακριβής τοποθεσία για περαιτέρω επιθεώρηση.

Η εξαφάνιση του αεροσκάφους και το γεγονός ότι δεν έχουν μέχρι στιγμής βρεθεί συντρίμμια, έχει φουντώσει κάθε είδους φήμη, με τους συγγενείς των 239 επιβαινόντων να ελπίζουν ακόμα σε ένα θαύμα.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για το αγνοούμενο αεροσκάφος 

By